Akabe Vakfı’nın düzenlediği iftar programı 20 Mayıs Pazar günü Beykoz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

İftar programına Mustafa İslamoğlu’nun yanı sıra Mehmet Okuyan, Caner Taslaman, Emre Dorman, Alper Bilgili, Enis Doko ve Kadir Canatan gibi önemli isimler de katıldı.

Akabe Vakfı’nın ev sahipliliğindeki program, Akabe Genel Sekreteri Feyzullah Akyol’un Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar vaktinin gelmesiyle oruçlar açıldı ve akşam namazı toplu halde kılındı.

Programın açılış konuşması Akabe Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztekin tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından ise Akabe Vakfı’na ait inşaatı devam etmekte olan yeni bina, sinevizyon gösterisiyle katılımcılara tanıtıldı.

Sinevizyon gösterisinin sonrasında Akabe Danışma Kurulu ve Yardımeli Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sadık Danışman camia adına selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Programın sonunda konuklara hitap eden Mustafa İslamoğlu, “Akılsızlık haramdır” konulu 15 dakikalık bir konuşma yaptı.

İşte Mustafa İslamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

“İbadetler kendilerinin amacı değil, bilakis daha yüksek bir amaca hizmet eden araçlardır.”

“Orucun amacı ise insanı “takva”ya, yani “sorumluluk bilincine” ulaştırmasıdır.”

“Bugün oruç konusunda bizi sevindirecek istatistik, orucun sorumluluk bilincini artırdığı kişi sayısını öğrenmektir. Oruç kaç kişide sorumluluk bilincini artırıyor.”

“İnsan kültür ve medeniyet üretmelidir. Din üretmemelidir. Din üretmeye kalkan insan kendisini Allah’ın yerine koymaktadır.”

“Aklı örten şeyler neden haramdır biliyor musunuz! Haram olduğu için haram değildir, insanı geçici de olsa akılsız bıraktığı için haramdır. Eroin de bu nedenle insanı yani aklı uyuşturduğu için haramdır. O zaman bu haramların maksadı üzerinden tekrar okunması şu manaya gelir: akılsızlık haramdır.”

“Bilgi, sebepleri bilmektir. Sebepleri bilmiyorsak bilmiyoruzdur. Sonuçlardan hiçbir şey çıkaramayız.”

“İbadetlerin mistifiye edilmesi ne demek? Bir ibadet mistifiye edilince amacını, ruhunu, anlamını kaybeder.”

Benzer Yazılar

Cevap Yaz

*

*